Ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε την ανάρτηση του Κυριάκου Βελόπουλου που αντιδρά εναντίον του Γιώργου Καπουτζίδη στο “Πρωινό“.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε σε αυτό με ειρωνικά σχόλια και μία φωτογραφία του Καπουτζίδη, προκαλώντας αντιδράσεις. Ο Λιάγκας υπογράμμισε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στα βασικά και να αποφύγουμε τη χρήση προσβλητικών και ανέντιμων χαρακτηρισμών. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της ευγένειας και της ουσιαστικής κριτικής.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, παρόλα αυτά, συνεχίζει τις αντιπαραθέσεις για να αποκτήσει κοινό που να υποστηρίζει τις απόψεις του, παραβιάζοντας ταυτόχρονα την ευγένεια και δημιουργώντας αντιδράσεις. Τα λόγια που χρησιμοποιούνται αξίζουν την προσοχή μας καθώς αντικατοπτρίζουν την ευγένεια που πρέπει να δείχνουμε σε ένα άλλο άτομο.

Για τέτοιες καταστάσεις, ο λόγος μας πρέπει να είναι αξιόπιστος και να αποφεύγουμε την απαξίωση του άλλου με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ευγένεια είναι ο πυλώνας που στηρίζει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ανεξαρτήτως της τοποθέτησής μας σε κάποιο ζήτημα, η συζήτηση πρέπει να βρίσκεται σε λογικά και ηθικά πλαίσια για να διατηρηθεί η αξιοπιστία μας και να δίνεται σημασία στην αξία των λόγων μας. 

δειτε ακομα

δειτε ακομα