Σουδάν: Ακόμα 7 Έλληνες απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια και έφτασαν στην Αίγυπτο

Ακόμα 7 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αίγυπτο, όπου τους υποδέχθηκε στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον αιγυπτιακό ομόλογό του, Sameh Shoukry, για τη βοήθεια που παρείχε η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η διαδικασία για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και συντονίζεται με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας.

Ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν απεγκλωβιστεί ανέρχεται πλέον σε 50 άτομα.

Παράλληλα, ένα δεύτερο αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο με προορισμό το Τζιμπουτί, για την απομάκρυνση Ελλήνων που έχουν μεταφερθεί από το Σουδάν.

Η Γερμανία απεγκλώβισε 490 άτομα, ανάμεσά τους και Έλληνες

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις απεγκλώβισαν από το Σουδάν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 490 πολίτες, εκ των οποίων 170 ήταν Γερμανοί.

Μεταξύ των υπολοίπων βρίσκονται πολίτες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα