Με το πέρασμα του χρόνου, ο μπακαλιάρος γίνεται όλο και ακριβότερο ψάρι που αγαπούν οι καταναλωτές, ειδικά προς την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Η τιμή του μπορεί να ανέλθει έως και 20 ευρώ ανά κιλό, καθώς αυξάνεται στα τελευταία έτη.
Ο ιχθυέμπορος Κώστας Φασίλης επεσήμανε ότι η έλλειψη στον μπακαλιάρο οδηγεί στην αύξηση της τιμής του.
Σε σχέση με τις τιμές, αναφέρει ότι ο φρέσκος μπακαλιάρος κυμαίνεται μεταξύ 25-16 ευρώ ανά κιλό, ενώ οι τιμές του κατεψυγμένου μπακαλιάρου είναι από 4,35 έως 9,95 ευρώ και του μπακαλιάρου λινγκ ανάμεσα σε 7 και 16,90 ευρώ.
Οι επιλογές ποικίλουν, με μερικούς να προτιμούν τον φρέσκο μπακαλιάρο που τιμάται από 10 έως 16 ευρώ ανά κιλό.