«Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την αντεπίθεσή της»

Όπως δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας, η χώρα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την αντεπίθεσή της για την επανακατάληψη των κατεχομένων εδαφών από τη Ρωσία. Παρά τις δηλώσεις ρωσικών αξιωματούχων, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέξι Ντανίλοφ, διέψευσε κάθε ισχυρισμό περί έναρξης αντεπίθεσης, θέτοντας ως κριτήριο την απόφαση των στρατιωτικών συνόλων της χώρας. «Όταν θα ξεκινήσουμε την αντεπίθεση, θα το δηλώσουμε και θα είναι ορατό σε όλους», ανέφερε ο ίδιος σε μια συνέντευξη.

Ωστόσο, οι ρωσικοί ισχυρισμοί για μια μεγάλη ουκρανική επίθεση θεωρήθηκαν παραπλανητικοί από τον ίδιο τον Ντανίλοφ, μιλώντας για μία απλή πρόοδο των Ουκρανών στις πρώτες γραμμές, ικανή ωστόσο να δημιουργήσει σημαντική πίεση στη Ρωσίαεαναφορικά με τα εδάφη που κατέχονται στην ανατολική περιοχή της Ουκρανίας, όπως η κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ.

Η επακόλουθη αντεπίθεση της Ουκρανίας αναμένεται να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό στάδιο στη διάρκεια του πολέμου και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη πρόοδο στην επανακατάληψη των εδαφών που έχει καταλάβει η Ρωσία.

Παράλληλα, ο Ντανίλοφ αναγνώρισε σε συνέντευξή του ότι η Ρωσία φέρει την ευθύνη για την καταστροφή του φράγματος Κακχόβα στις όχθες του Δνείπερου, αναφέροντας το γεγονός ότι η περιοχή αυτή είναι κατεχόμενη από την αρχή της ρωσικής εισβολής. Αντίθετα, το Κρεμλίνο διατείνεται ότι η Ουκρανία κατέστρεψε το φράγμα Νόβα Κακχόβα για να αποσπάσει την προσοχή από την αποτυχία της αντεπίθεσής της.

Τέλος, ο Ντανίλοφ επανέλαβε τη θέση της Ουκρανίας ότι δεν μπορούν να γίνουν συνομιλίες ειρήνης μέχρις ότου η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της από το ουκρανικό έδαφος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα