Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Κύπρου δείχνει ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που υποφέρουν από πολλαπλή σκλήρυνση. Το ελαιόλαδο που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη είναι το πρώτο Κρητικό παρθένο ελαιόλαδο με υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινολών. Η μελέτη έδειξε στατιστικά σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες των ασθενών, όπως οπτικο-χωρικές ικανότητες και οπτική μνήμη αλλά και στην εύρυθμη των εκτελεστικών διαδικασιών. Ο παραγωγός της Κρήτης, Μύρων Καμνάκης, επισημαίνει ότι η ποιότητα είναι μονόδρομος και ότι τέτοια προϊόντα αποτελούν εξαιρετικούς “πρεσβευτές” της χώρας στο εξωτερικό. Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν δημοσιευθεί στο Global Journal of Medical Research του εκδοτικού οίκου: Global Journals Inc. USA.