Έξι φρούτα για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Μετά το Πάσχα και την κατανάλωση κρέατος καλό είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αποβάλει τις επικίνδυνες για την υγεία τοξίνες ακολουθώντας μία διατροφή πλούσια σε φρούτα. Με τα παρακάτω έξι φρούτα θα επιτύχετε την αποτοξίνωση του οργανισμού σας.

– Μήλα

apples detox

Εκτός από την πλούσια πηγή βιταμινών, φυτικών ινών και μετάλλων, τα μήλα είναι επίσης πλούσια σε φυτοχημικά συστατικά και πηκτίνη, τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση. Η πηκτίνη δρα ως εκκαθαριστικό στο σώμα μας. Επιπλέον, τα οξέα, όπως το μηλικό και το τρυγικό, βοηθούν στην πέψη και γενικότερα τα μήλα είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία μας. Τρώγονται καλύτερα ωμά και η φλούδα τους παρέχει βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Τα βιολογικά μήλα έχουν υψηλότερα αντιοξειδωτικά από εκείνα τα μήλα που καλλιεργούνται συμβατικά.

– Λεμόνια

lemons detox

Τα λεμόνια και γενικά όλα τα εσπεριδοειδή αναφέρονται συχνά ως φρούτα που βοηθούν στην αποτοξίνωση. Όλα τα εσπεριδοειδή είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C. Το λεμόνι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού του οργανισμού και βοηθά επίσης σε γαστρικά προβλήματα. Τα εσπεριδοειδή είναι πιο αποτελεσμα

δειτε ακομα

δειτε ακομα