Αθηνά Λινού: Δεν είναι αποδεκτό να χάνονται κάθε μέρα 6 άνθρωποι από τον κορονοϊό

«Αυτό που θα έπρεπε να μας ανησυχεί περισσότερο σαν χώρα είναι η μακροχρόνια νόσος» επισημαίνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Healthstat.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε εξέφρασε τον προβληματισμό της για την έλλειψη δομών που θα αντιμετωπίσουν τη lengthy covid, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε νέα στοιχεία για τις επιπτώσεις της.

Επίσης, τονίζει ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει και δεν μπορεί να είναι αποδεκτό να χάνονται κάθε μέρα 6 άτομα από τη νόσο. Για τη νέα παραλλαγή Αρκτούρος, η Αθηνά Λινού υπογραμμίζει ότι έχει ιδιαίτερα συμπτώματα στα παιδιά, αλλά πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πόσο σοβαρή είναι. Με αφορμή τη νέα αρνητική πρωτιά της Ελλάδας στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα, η καθηγήτρια τονίζει ότι αυτό είναι συνέπεια της μειωμένης επάρκειας των συστημάτων υγείας.

Τέλος, καλεί τους ηλικιωμένους και τους ανοσοκατασταλμένους να κάνουν την δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, καθώς η ανοσία που έχει χτιστεί αρχίζει και μειώνεται.

δειτε ακομα