Πραγματοποιήθηκε η πρώτη τουριστική πτήση της Virgin Galactic στο διάστημα

Η Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον πραγματοποίησε μια ιστορική τουριστική πτήση, ανεβάζοντας τους πρώτους διαστημικούς τουρίστες, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση μιας υπόσχεσης δεκαετιών.

Το διαστημικό αεροπλάνο της εταιρείας, το VSS Unity, απογειώθηκε από ένα αεροδρόμιο του Νέου Μεξικό, συνδεδεμένο με ένα μητρικό σκάφος. Το ταξίδι διήρκεσε μία ώρα και περιλάμβανε τη μεταφορά τριών επιβατών, τους Kέισα Σάχαφ, Aναστάζια Μάγιερς και Τζον Γκούντγουον, στο διάστημα.

Screenshot 15

Η πτήση ξεκίνησε από το διαστημοδρόμιο της Virgin Galactic στο Νέο Μεξικό, όπου οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο VSS Unity, που είναι προσαρτημένο κάτω από την πτέρυγα του μητρικού σκάφους VMS Eve. Το VMS Eve απογειώθηκε σαν ένα αεροπλάνο και μετά απελευθέρωσε το VSS Unity, το οποίο ανέβηκε κατευθείαν προς το διάστημα. Το VSS Unity έφτασε πάνω από 80 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, το ύψος που η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ως την άκρη του διαστήματος.

Το διαστημικό αεροπλάνο επέστρεψε στο διαστημοδρόμιο για προσγείωση μετά τα αστέρια. Αυτή ήταν μια επιτυχημένη αποστολή για την εταιρεία, καθώς σχεδιάζει να προσφέρει ταξίδια στο διάστημα για το ευρύ κοινό στο μέλλον.

δειτε ακομα

δειτε ακομα