Το NATO επενδύει σε ρομπότ, Διάστημα και τεχνητή νοημοσύνη

Μια ομάδα συμμάχων του NATO ανακοίνωσε πρόσφατα τη χρηματοδότηση μιας σειράς εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ως μέρος ενός καινοτόμου ταμείου ύψους 1,1 δισ. δολαρίων που δημιούργησε.

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η ομάδα ανακοίνωσε το ταμείο το καλοκαίρι του 2022, με τη στήριξη 24 κρατών μελών του NATO, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Σήμερα, το Ταμείο Καινοτομίας του NATO επιβεβαίωσε τη χρηματοδότησή του σε τέσσερις ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας, που αναμένεται να ενισχύσουν την άμυνα, την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα.

Οι εταιρείες που επελέγησαν:

Το ταμείο χορηγεί χρηματοδότηση στη Fractile AI, η οποία επικεντρώνεται στην τεχνολογία τσιπ υπολογιστών, και στη γερμανική ARX Robotics, η οποία εξειδικεύεται σε ρομπότ.

Επιπλέον, η βρετανική iCOMAT και η ουαλική Space Forge, εργαζόμενες αντίστοιχα σε υλικά οχημάτων και διαστημικές τεχνολογίες, είναι άλλες δύο εταιρείες που επωφελήθηκαν από τη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με το Reuters, ο διαχειριστής εταίρος του ταμείου, Andrea Traversone, τόνισε πως η πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών της συμμαχίας.

Το ταμείο επίσης συνεργάζεται με επενδυτικές εταιρείες όπως η Alpine Space Ventures, η OTB Ventures, η Join Capital και η Vsquared Ventures για περαιτέρω επενδύσεις σε τεχνολογίες στην Ευρώπη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα