Σαμ Άλτμαν: Συνεργασία με την Κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Όπρα Γουίνφρεϊ

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, γνωστοποίησε τη συνεργασία του με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης. Σε πρόσφατη συνέντευξή του με την Όπρα Γουίνφρεϊ, αποκάλυψε ότι μιλά τακτικά με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αναφέροντας: «Συζητώ σχεδόν κάθε λίγες μέρες με κάποιον από την κυβέρνηση».

Το αφιέρωμα της Γουίνφρεϊ με τίτλο «AI και το Μέλλον των ΗΠΑ» είχε στόχο να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την εξελισσόμενη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Μαζί με τον Άλτμαν, συμμετείχαν επίσης ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι.

Ο Άλτμαν επεσήμανε τη σημαντικότητα της συνεργασίας ανάμεσα σε ιδιωτικές εταιρείες και κυβέρνηση, επισημαίνοντας την ανάγκη για ασφαλή μέτρα. «Πρέπει να βάλουμε την κυβέρνηση να σκεφτεί πώς θα δοκιμάσει την ασφάλεια αυτών των συστημάτων, όπως κάνουμε και με αεροσκάφη ή φάρμακα», ανέφερε. Προσέθεσε ότι η επίτευξη αυτού του στόχου τώρα θα διευκολύνει τη μελλοντική ρύθμιση της τεχνολογίας.

Ο Άλτμαν ανέφερε ότι η OpenAI βρίσκεται σε επαφή με πολλούς κυβερνητικούς φορείς, καταδεικνύοντας τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν τη συνεργασία αυτή. Με ενδιαφέρον αναφέρθηκε στη πρόσφατη συμφωνία της OpenAI με την Anthropic, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αξιολογήσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τους, ειδικά σε καιρούς αυξανόμενης ανάγκης για κανονισμούς.

Οι συνομιλίες του Άλτμαν με κρατικούς ηγέτες περιστρέφονται γύρω από το πώς οι ΗΠΑ μπορούν να ηγηθούν στην ασφαλή ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η στρατηγική περιλαμβάνει τη δημιουργία κέντρων δεδομένων και τη συνεργασία με άλλες χώρες, μαζί με την επιρροή της τεχνολογίας στην οικονομία.

Τον Αύγουστο, η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ ανέδειξε την OpenAI ως τον πρώτο ομοσπονδιακό πελάτη της με τη χρήση του ChatGPT Enterprise, ενισχύοντας την παρουσία της στον δημόσιο τομέα.

Στην Καλιφόρνια, πάντως, η OpenAI εξέφρασε την αντίθεσή της σε προτεινόμενο νομοσχέδιο για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα μπορούσε να περιορίσει την καινοτομία. Αντίθετα, προσωπικότητες όπως ο Geoffrey Hinton, γνωστός ως «νονός της τεχνητής νοημοσύνης», υποστηρίζουν περισσότερους κανονισμούς.

Συμπληρωματικά, τον περασμένο Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε τον Νόμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που τέθηκε σε εφαρμογή το καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από Business Insider

δειτε ακομα

δειτε ακομα