Ρωσικό δικαστήριο επιβάλλει πρόστιμο 47 εκατομμυρίων δολαρίων στην Google

Η Google θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 47 εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιστοιχούν σε 4 δισεκατομμύρια ρούβλια, από το ρωσικό δικαστήριο. Το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή η Google δεν κατέβαλε ένα προηγούμενο πρόστιμο για καταχρηστική συμπεριφορά που δείχνει στην πλατφόρμα βίντεο φιλοξενίας. Αυτή είναι η τελευταία απόφαση ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού προστίμων που επιβάλλονται από τη Ρωσία σε ξένες τεχνολογικές εταιρείες.

Πριν από αυτό το πρόστιμο, η Google είχε επιβληθεί πρόστιμο 2 δισεκατομμυρίων ρούβλια τον Φεβρουάριο του 2022. Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) είχε κατηγορήσει την υπηρεσία YouTube της Google για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τους λογαριασμούς και το περιεχόμενο των χρηστών.

Η Google έχει ήδη αναφέρει ότι θα αντιτάξει την απόφαση του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι η Google έχει διακόψει την πώληση διαφημίσεων στη Ρωσία, αλλά συνεχίζει να παρέχει ορισμένες υπηρεσίες. Η ρωσική θυγατρική της εταιρείας έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης λόγω της κατάσχεσης του τραπεζικού της λογαριασμού από τις αρχές της χώρας.

Η Google πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο εντός 30 ημερών.

δειτε ακομα