Πάγκοι από 3D εκτυπωτές: ο μέλλον των λαϊκών αγορών

Οι πάγκοι των λαϊκών αγορών μπορεί να αντικατασταθούν από πάγκους που φτιάχνονται με 3D εκτυπωτές, σύμφωνα με μια ειδική εκδήλωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ). Οι πάγκοι αυτοί παρουσιάστηκαν από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και αποτελούν μια νέα πρόταση για πιο σύγχρονους και ανθεκτικούς πάγκους.

Οι πάγκοι αυτοί παρουσιάζουν τρομερά πλεονεκτήματα όπως το χαμηλό κόστος κατασκευής, την αντοχή άνω των 700 κιλών, το εξαιρετικά χαμηλό βάρος τους και το γεγονός ότι αποτελούνται από τρία ή τέσσερα κομμάτια έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν απόλυτα σε κάθε ανάγκη.

Οι νέοι πάγκοι μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα από ένα άτομο και χωρούν με ελάχιστο χώρο στα οχήματα μεταφοράς. Επίσης, έχει ληφθεί υπόψη η ενεργειακή τους αυτονομία και η φιλικότητά τους προς το περιβάλλον.

Στο μέλλον, αυτές οι προτάσεις θα εξεταστούν περαιτέρω και θα δημιουργηθούν πρωτότυπα που θα δοκιμαστούν στον χώρο για να βρεθούν τα τελικά συμπεράσματα. Έτσι θα μπορέσει να γίνει η ολοκλήρωση της μελέτης και η προμήθεια αυτών των νέων πάγκων για τις λαϊκές αγορές.

δειτε ακομα