Οι Big Tech ετοιμάζονται για μηνύσεις λόγω των νέων κανόνων της ΕΕ

Οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με τους πιο αυστηρούς κανόνες ανταγωνισμού που έχει επιβάλει ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς προετοιμάζονται για την εφαρμογή του νομοθετήματος για τις ψηφιακές αγορές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα σειρά νομικών μαχών ανάμεσα στις ρυθμιστικές αρχές και την Silicon Valley, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, οι ρυθμιστικές αρχές θα ανακοινώσουν μια λίστα μεγάλων υπηρεσιών που θα υπόκεινται σε νέους κανόνες ανταγωνισμού. Ο νέος Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές θα επιβάλει αυστηρούς κανόνες, περιορίζοντας την ισχύ των μεγάλων πλατφορμών και διασφαλίζοντας ίσους όρους ανταγωνισμού για τους μικρότερους παράγοντες.

Οι εταιρείες θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες ή να υποβάλουν νομικές προσφυγές κατά των αποφάσεων. Η Apple, η Amazon, η Google και η Meta Platforms (πρώην Facebook) έχουν ήδη εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το εύρος των υπηρεσιών τους που πρέπει να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες.

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες πιθανόν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στα δικαστήρια, όπως είχαν κάνει και για την επιβολή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Ωστόσο, οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι πλατφόρμες έχουν λίγες πιθανότητες επιτυχίας στις νομικές διαδικασίες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα