Ο μεγαλύτερος παρασκευαστής εμβολίων προβλέπει διπλάσια ζήτηση την επόμενη 5ετία

Η Serum Institute of India Pvt. επεκτείνει την παραγωγή της για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση εμβολίων τα επόμενα χρόνια. Αναμένεται οι πωλήσεις να διπλασιαστούν τα επόμενα 5 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων κατά της ελονοσίας και του καρκίνου της μήτρας.

Η εταιρεία μπορεί να παράγει 3 δισεκατομμύρια δόσεις ετησίως, αλλά πουλά μόνο περίπου το μισό. Η Serum εκφράζει τη βεβαιότητά της για αύξηση της ζήτησης με τις αυξημένες επενδύσεις των χωρών στον τομέα της υγείας», εξήγησε ο CEO της Serum, Αντάρ Πουναγουάλα, σε συνέντευξη στο Bloomberg.

Η ζήτηση για τα εμβόλια κατά της ελονοσίας αυξάνεται, με την Serum να εξάπέλει τα πρώτα εμβόλια στην Αφρική τον Μάιο. Επίσης, προσφέρει εμβόλια κατά του HPV σε μειωμένη τιμή στην Ινδία και σχεδιάζει νέα εμβόλια κατά διαφόρων ιών και λοιμώξεων.

Επιπλέον, έχει υπογράψει συμφωνία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την παραγωγή εμβολίου κατά της μηνιγγίτιδας Β. Επίσης, συμμετέχει σε οργανισμό που εργάζεται για τη βελτίωση της προετοιμασίας έναντι επιδημιών.

Η Serum έχει ως στόχο την παραγωγή και διάθεση εμβολίων εντός 100 ημερών από τον εντοπισμό πιθανών επιδημιών, βοηθώντας έτσι στην πρόληψή τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα