Η Neuralink του Έλον Μασκ θα δοκιμάσει εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε ανθρώπους

Αποκαλύψεις για τις μελλοντικές επιδόσεις της Neuralink, της εταιρείας του Έλον Μασκ που εξελίσσει τεχνολογία νευροτεχνολογίας, έχουν φέρει τον ιδρυτή της στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Με δηλώσεις που ακούγονται σαν κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο Μασκ αποκάλυψε ότι η Neuralink αναμένει να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για το τσιπ που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο, με στόχο την αποκατάσταση της όρασης και της κινητικότητας.

Η Neuralink, που βρίσκεται στην πρωτοπορία της τεχνολογίας, επιδιώκει να δώσει λύσεις σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και κινητικότητας μέσω εγκεφαλικών τσιπ. Μετά από επιτυχημένες δοκιμές σε ζώα, η εταιρεία αναζητά τώρα την έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Ο Μασκ εκφράζει την προσοχή του και την αισιοδοξία του για την επιτυχία της τεχνολογίας της Neuralink, καθώς προβλέπει ότι η έγκριση από την FDA θα έρθει εντός έξι μηνών. Αναφέρει ότι ακόμη και οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τυφλοί μπορούν να αποκτήσουν όραση μέσω της τεχνολογίας της Neuralink.

Παράλληλα, η Neuralink προσπαθεί να ανταγωνιστεί την εταιρεία Synchron, που έχει ήδη εφαρμόσει εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους, προσφέροντας θεραπεία για παθήσεις όπως η παράλυση και η άνοια. Η Neuralink, που ιδρύθηκε το 2016, έχει φιλόδοξα σχέδια για την ανάπτυξη της τεχνολογίας της, περιλαμβάνοντας ακόμη και τη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ένα χρόνο μετά την προηγούμενη αποκάλυψη της Neuralink, όταν παρουσίασε μια μαϊμού που έπαιζε ένα παιχνίδι με χρήση εγκεφαλικού τσιπ. Ο Έλον Μασκ, με την ανατρεπτική του φιλοσοφία και τις φιλοδοξίες του, συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον και να προκαλεί απορίες για το μέλλον της τεχνολογίας και της ιατρικής.

δειτε ακομα