Νέα χρηματοδότηση για την Open AI με αποτίμηση 100 δισ. δολαρίων

Η Open AI βρίσκεται σε προκαταρτικές συζητήσεις με επενδυτές για έναν νέο γύρο χρηματοδότησης που θα την αποτιμήσει τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια. Αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει την εταιρεία παραγωγής του ChatGPT ως μία από τις πιο πολύτιμες startup στον κόσμο.

Οι λεπτομέρειες του γύρου όπως οι όροι, η αποτίμηση και το χρονοδιάγραμμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, ωστόσο, εάν ολοκληρωθεί, αυτός ο γύρος θα καταστήσει την Open AI τη δεύτερη πιο πολύτιμη νεοφυή επιχείρηση στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από την Space Exploration Technologies του Έλον Μασκ, σύμφωνα με στοιχεία της CBInsights.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε μια προσφορά στις αρχές Ιανουαρίου, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να πουλήσουν τις μετοχές τους σε μια αποτίμηση 86 δισ. δολαρίων, ενώ είχε επίσης διεξάγει συζητήσεις για χρηματοδότηση από την G42, μεταξύ 8 και 10 δισ. δολαρίων, για ένα νέο εγχείρημα τσιπ. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος αναζητούσε κεφάλαια για το έργο κατασκευής τσιπ με στόχο να ανταγωνιστεί την Nvidia στην αγορά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Η αλλαγή σε αυτό το επίπεδο αποτίμησης της OpenAI αντικατοπτρίζει την ταχεία ανάπτυξη του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης καθώς και την αυξημένη επένδυση από τους κολοσσούς της τεχνολογίας όπως η Amazon, η Alphabet και άλλοι. Επιπλέον, η εταιρεία προβλέπεται ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης σε περιφερειακές αγορές στην Ανατολική Ασία και τον Κόλπο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα