ΟΤΕ: Σχέδιο για οπτική ίνα και 5G έως το τέλος του 2023

“Το μέλλον είναι εδώ και εμείς το φέρνουμε κοντά σας με πάθος και αποφασιστικότητα! Σε αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, αναπτύσσουμε τις προηγμένες υποδομές μας FTTH, δημιουργώντας μια νέα εποχή στη συνδεσιμότητα. Το περασμένο έτος, ανοίξαμε τον δρόμο προς το μέλλον, προσφέροντας πρόσβαση σε οπτικές ίνες για άλλα 350 χιλιάδες σπίτια. Και στο τέλος του 2023, θα φτάσουμε σχεδόν τα 1,4 εκατομμύρια! Αλλά αυτό δεν αρκεί για εμάς, καθώς έχουμε έναν φιλόδοξο στόχο: να καλύψουμε τα 2/3 του συνολικού δικτύου της χώρας, δηλαδή 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις, έως το 2027!”

Αυτά είπε ο επικεφαλής μας, Μιχάλης Τσαμάζ, στην ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου, με πάθος και αποφασιστικότητα. “Καθώς επεκτείνουμε το δίκτυο FTTH, διεισδύουμε ακόμα περισσότερο στις ζωές των ανθρώπων. Η αξιοπιστία και η υπεροχή των υπηρεσιών μας καθιστούν την πρώτη επιλογή για τους χρήστες, ενώ οι στοχευμένες μας προσπάθειες ενισχύουν διαρκώς την πελατειακή μας βάση.”

Επιπλέον, το 2022 πραγματοποιήσαμε μια σπουδαία πρωτοβουλία: τη δωρεάν αναβάθμιση των ευρυζωνικών ταχυτήτων, για να ανταμείψουμε τους πιστούς μας πελάτες. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς κλείσαμε τη χρονιά με μια σημαντική αύξηση στους χρήστες υψηλών ταχυτήτων, με τους συνδρομητές οπτικών ινών να αγγίζουν σχεδόν το 1,5 εκατομμύριο.

Όσον αφορά το κινητό, η ανωτερότητα του δικτύου μας είναι ευρέως αναγνωρισμένη. Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής ανάπτυξη του δικτύου 5G. Έχοντας ήδη επιτύχει 80% πληθυσμιακή κάλυψη μέχρι το τέλος του 2022, στόχος μας είναι να φτάσουμε στο 90% μέχρι το 2023 και να υπερβούμε το 90% στις μεγάλες πόλεις!”

δειτε ακομα