Η τεχνητή μύτη μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα δηλητηριάσεων στα τρόφιμα

Η νεοσύστατη εταιρεία Sensifi ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας που μπορεί να εντοπίσει γρήγορα παθογόνους μικροοργανισμούς στα τρόφιμα, με τη χρήση ενός προηγμένου αισθητήρα που μοιάζει με ανθρώπινη μύτη.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια με νανοσωματίδια άνθρακα για την ανίχνευση πτητικών οργανικών ενώσεων που εκπέμπονται από βακτήρια και άλλα μικρόβια, επιτρέποντας γρήγορους ελέγχους αντί για τις μέχρι τώρα πιο χρονοβόρες διαδικασίες.

Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η τεχνητή μύτη μπορεί να ανιχνεύσει διαφορετικά στελέχη με μεγάλη ακρίβεια, έχοντας σημαντικό δυναμικό να επιλύσει προβλήματα δηλητηριάσεων στη βιομηχανία τροφίμων.

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε αναπτύχθηκε στο πανεπιστήμιο Ben Gurion ελπίζεται να αλλάξει τον τρόπο που γίνεται ο έλεγχος τροφίμων, δίνοντας τη δυνατότητα για ταχείες και αξιόπιστες αναλύσεις.

Εκτιμάται ότι η νέα τεχνολογία μπορεί να αποτρέψει τα προβλήματα δηλητηριάσεων, που σήμερα προκαλούν σημαντικά προβλήματα υγείας παγκοσμίως, και να αλλάξει τον τρόπο που γίνεται ο έλεγχος τροφίμων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα