Η Nvidia Ανέβηκε Στην 4η Θέση στον Κόσμο σε Χρηματιστηριακή Αξία

Η Nvidia έφτασε σε χρηματιστηριακή αξία τρισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από 24 χρόνια ως δημόσια εταιρεία. Ως κυρίαρχος κατασκευαστής ημιαγωγών στην τεχνητή νοημοσύνη, η Nvidia είναι τώρα η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο και η τρίτη στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από τη Microsoft και την Apple.

Η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά GPU με ποσοστό άνω του 80%. Η ζήτηση υπερβαίνει την παραγωγή, με τους ανταγωνιστές να επεκτείνονται σε αντίστοιχα προϊόντα. Η καθοριστική ασφάλεια των GPU επηρεάζει την ταχύτητα ανάπτυξης νέων συστημάτων AI.

Η Nvidia συνεργάζεται με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. για την κατασκευή των τσιπ, αλλά η ικανοποίηση της ζήτησης αποδεικνύεται πρόκληση. Αντίπαλοι όπως η AMD και η Intel προσπαθούν να ανταγωνιστούν τη Nvidia σε αυτό τον τομέα.

Παράλληλα, νεοεμφανιζόμενες εταιρείες και μεγάλοι φορείς όπως η Google και η Amazon αναπτύσσουν δικά τους τσιπ AI, ενώ η Microsoft έχει παρουσιάσει το δικό της τσιπ AI. Πολλοί εκτιμούν ότι η Nvidia διατηρεί τα πλεονεκτήματά της λόγω της πολυπλοκότητας του λογισμικού της.

Ο Andrew Ng, ειδήμων στην τεχνητή νοημοσύνη, πιστεύει ότι η AMD και η Intel προοδεύουν στην ανάπτυξη λογισμικού για συστήματα AI. Αναμένεται ότι η κατάσταση με την έλλειψη ημιαγωγών θα βελτιωθεί τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: OT.gr

δειτε ακομα

δειτε ακομα