Η αξία της OpenAI υπερβαίνει τα 100 δισ. δολάρια

Η OpenAI αναζητάει κεφάλαια που θα της επιτρέψουν να ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία, καθιστώντας την μία από τις πλέον πολύτιμες νεοσύστατες εταιρίες παγκοσμίως, σύμφωνα με το golfnews.com. Πηγές δήλωσαν ότι οι επενδυτές που ενδέχεται να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση κεφαλαίων βρίσκονται σε πρώιμες συζητήσεις, ενώ λεπτομέρειες όπως οι όροι και ο χρονικός προγραμματισμός του γύρου χρηματοδότησης δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Παράλληλα, η εταιρία αρνήθηκε να παράσχει σχόλια.

Αν η χρηματοδότηση πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, η OpenAI θα καταστεί η δεύτερη πιο πολύτιμη startup στις ΗΠΑ, παραμένοντας πίσω μόνο από την SpaceX. Ταυτόχρονα, η εταιρία ενδιαφέρεται για αύξηση της χρηματοδότησης για διάφορα έργα, όπως μια νέα επιχείρηση τσιπ με την G42 στο Άμπου Ντάμπι.

Η OpenAI έχει αναστατώσει την αγορά τους τελευταίους μήνες, ενώ σκοπεύει να συνεχίσει να επικεντρώνεται στα προϊόντα της μετά την αναταραχή που προκάλεσε η απόλυση και επανακατάταξη του διοικητικού συμβουλίου της πρόσφατα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα