Η Apple ανακάλυψε το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του iPhone – Πώς θα το διορθώσει

Η Apple εντόπισε την αιτία του προβλήματος υπερθέρμανσης του νέου iPhone, μετά τις πολλές αναφορές χρηστών ότι η θερμοκρασία της συσκευής ξεπερνά τους 43 βαθμούς Κελσίου κατά τη χρήση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, το πρόβλημα οφείλεται σε ένα σφάλμα λογισμικού και στη χρήση ορισμένων εφαρμογών.

Η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει μια αναβάθμιση του λογισμικού της (update) για να επιδιορθώσει το σφάλμα στο iOS 17 και συνεργάζεται με τους προγραμματιστές των εφαρμογών που προκαλούν υπερφόρτωση στο iPhone.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Apple, οι χρήστες μπορεί να παρατηρήσουν αύξηση της θερμοκρασίας του τηλεφώνου τους κατά τη χρήση του backup, κατά τη φόρτιση ασύρματα, κατά τη χρήση εφαρμογών ή παιχνιδιών με βαριά γραφικά, και κατά την παρακολούθηση βίντεο υψηλής ποιότητας μέσω streaming. Η Apple υποστηρίζει ότι η ζέστη της συσκευής κατά την έντονη χρήση είναι φυσιολογική και ότι εάν δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις για υπερθέρμανση, τότε η συσκευή είναι ασφαλής για χρήση.

Η Apple επίσης αναφέρει ότι το τηλέφωνο μπορεί να παρουσιάζει περισσότερη θερμότητα κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, καθώς η συσκευή λειτουργεί σε παρασκήνιο.

Το Instagram, που ανήκει στη Meta του Mark Zuckerberg, ήδη έκανε αλλαγές στην εφαρμογή του για να αποτρέψει την υπερθέρμανση των iPhones.

Άλλες εφαρμογές, όπως η Uber και το βιντεοπαιχνίδι Asphalt 9, εξακολουθούν να εργάζονται στις δικές τους αναβαθμίσεις.

Η Apple δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα για τη διάθεση της ενημέρωσης στο iOS 17, αλλά τονίζει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας με το iPhone 15 και ότι η αύξηση της θερμοκρασίας δεν επηρεάζει τη μακροπρόθεσμη απόδοση της συσκευής.

Οι παράπονα για τη θερμοκρασία του iPhone έχουν αρχίσει να κατακλύζουν τα τεχνολογικά φόρουμ και οι πωλήσεις των νέων iPhones φαίνεται να πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής.

δειτε ακομα