Η AMD ανακοίνωσε τη σειρά chipsets Ryzen Z1 για νέες φορητές κονσόλες


Η AMD παρουσίασε τη σειρά chipsets Ryzen Z1, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις επόμενες γενιές φορητών κονσολών. Οι δύο πρώτοι κατασκευαστές που θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία είναι η Asus, με το ROG Ally, και στη συνέχεια άλλες εταιρίες.

Το Ryzen Z1 διαθέτει εξαπύρηνη Zen 4 CPU και δώδεκα threads, ενώ η GPU του αποτελείται από τέσσερις πυρήνες RDNA 3, ενώ η μνήμη του έχει 22MB cache, με τις επιδόσεις του να αγγίζουν τα 2,8 teraflops. Από την άλλη, το Ryzen Z1 Extreme έχει οκταπύρηνη Zen 4 CPU με δεκαέξι threads, δώδεκα πυρήνες RDNA 3 GPU και 24MB cache, ενώ οι επιδόσεις του φτάνουν τα 8,6 teraflops.

Και τα δύο chipsets υποστηρίζουν συνδέσεις μέσω USB 4 και μνήμες LPDDR5 & LPDDR5X, ενώ επιπλέον διαθέτουν AMD Radeon Super Resolution (RSR) upscaling, Radeon Chill, Radeon Image Sharpening και AMD Link. Η AMD υποστηρίζει ότι αυτά τα chipsets θα επιτρέψουν στις νέες φορητές κονσόλες να παράγουν υψηλές επιδόσεις και βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

Συνολικά, η ανακοίνωση της AMD για τα Ryzen Z1 chipsets αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τη βιομηχανία των φορητών κονσολών και υπόσχεται να ενισχύσει την απόδοση και την απήχηση αυτών των συσκευών.

δειτε ακομα