Η Γη δημιουργήθηκε χωρίς νερό

Μια νέα μελέτη ανακοινώνει νέα στοιχεία για την προέλευση του νερού στη Γη. Η ζωή στον πλανήτη εξαρτάται στενά από την ύπαρξη νερού. Επιστήμονες αναζητούν εδώ και χρόνια αποδείξεις για το πώς εμφανίστηκε το νερό στη Γη, αλλά δεν έχουν βρει αδιάσειστες αποδείξεις ακόμα.
893186

Η κυρίαρχη θεωρία είναι ότι το νερό έφτασε στη Γη μέσω διαστημικών βράχων (αστεροειδείς, κομήτες, κλπ.). Άλλοι επιστήμονες πιστεύουν ότι το νερό προήλθε από εσωτερικές γεωλογικές διεργασίες. Πρόσφατα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης διατύπωσαν μια νέα θεωρία ότι η Γη “ρούφηξε” το νερό από το διαστημικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της. Έτσι, το νερό δεν έφτασε από το διάστημα ούτε δημιουργήθηκε εσωτερικά του πλανήτη.

Επιστήμονες από το Caltech πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη που υποστηρίζει ότι η Γη δημιουργήθηκε χωρίς νερό. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το νερό εμφανίστηκε αργότερα στον πλανήτη, αλλά δεν αποκαλύπτουν αν προήλθε από εσωτερικές γεωλογικές διεργασίες ή από το διάστημα. Αυτό ενισχύει την ιδέα της έλευσης του νερού από το διάστημα, αν η μελέτη επαληθευτεί.

δειτε ακομα

δειτε ακομα