Φήμη: Το Apple Watch Series 10 θα μετράει πίεση και υπνική άπνοια


Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του Apple Watch Series 9, ακούγονται ήδη φήμες για τον επόμενο διάδοχο. Σύμφωνα με αναφορά από το Bloomberg, το Apple Watch Series 10 αναμένεται να διαθέτει αισθητήρα μέτρησης πίεσης αίματος και υπνική άπνοια.

Αυτές οι δυνατότητες θα εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις λειτουργίες σχετικά με την υγεία που προσφέρει το Apple Watch, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν την πίεση του αίματος τους και την υπνική τους άπνοια.

Η αναφορά αναλύει την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της πίεσης. Μέσω υπέρυθρων κυμάτων, το Apple Watch θα διαβάζει τις αντανακλάσεις στο δέρμα του χρήστη, μετρώντας έτσι τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple ασχολείται με αυτό το θέμα. Στο παρελθόν, η εταιρεία είχε ίδρυσε μια εταιρεία με το όνομα Avolonte Health, η οποία ερευνούσε την ενσωμάτωση μετρητή γλυκόζης στο αίμα στο πρώτο Apple Watch. Αυτή η ιδέα, ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε.

Θα δούμε αν το Apple Watch Series 10 θα περιλαμβάνει πράγματι αυτόν τον αισθητήρα και τις επιπλέον λειτουργίες. Σε περίπτωση που η Apple τηρήσει το ετήσιο πρόγραμμα κυκλοφορίας των ρολογιών της, αναμένεται η νέα συσκευή να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

δειτε ακομα

δειτε ακομα