Μπολόνια: Κατάσχεση 11 εκατ. ευρώ από influencers και ψηφιακούς δημιουργούς

Η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος στη Μπολόνια κατάσχεσε 11.000.000 ευρώ από δημοφιλείς influencers και δημιουργούς περιεχομένου που δραστηριοποιούνται σε διάφορες πλατφόρμες όπως το OnlyFans και το Escort Advisor.

Οι εν λόγω influencers αποτελούνται από τέσσερις άτομα από τη Μπολόνια με σύνολο 50 εκατομμυρίων followers, καθώς και πέντε δημιουργούς περιεχομένου οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει αυτά τα εισοδήματα στη φορολογική αρχή, η οποία ενδεχομένως δεν είχε γνώση ότι υπήρχαν.

Τα έσοδα προέρχονταν από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και από συνεργασίες με διάφορες εταιρείες. Οι έλεγχοι από την ιταλική φορολογική αστυνομία ξεκίνησαν στα τέλη του 2022.

Συνολικά, όπως εξηγεί η φορολογική αστυνομία, οι influencers συνεργάστηκαν σε μεγάλο βαθμό με τις αρχές, αποδεχόμενοι άμεσα τα πορίσματα και καταβάλλοντας τα οφειλόμενα ποσά στο Δημόσιο. Μόνο σε λίγες περιπτώσεις υπήρξε αρνητική αντίδραση από influencers που επέλεξαν να υποβληθούν σε επιπρόσθετες έρευνες πριν συνεχίσουν τη διαδικασία με τις οικονομικές υπηρεσίες.

Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από έκθεση από τον οργανισμό Codacons. Τον ίδιο οργανισμό που υπέβαλε διάφορες καταγγελίες στις αρχές, επισημαίνοντας δραστηριότητες διάφορων influencers και διασήμων προσωπικοτήτων (όπως οι Fedez, Chiara Ferragni, Wanda Nara, Asia Valente κ.λπ.) που ανέφεραν πολυτελή ξενοδοχεία, θέρετρα, spa και άλλα προϊόντα χωρίς να διαφημίζουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων τους.

Ο οργανισμός Codacons ζητά από τις αρχές να προβούν σε φορολογική αξιολόγηση για να εξετάσουν εάν ο πλούτος των influencers οφείλεται σε δώρα, διαφημιστικές δραστηριότητες και προώθηση προϊόντων, ξεκινώντας έρευνα για την ενδεχόμενη φορολογική ενασχόλησή τους.

Πηγή: RaiNews

δειτε ακομα

δειτε ακομα