Η Apple Ανασχεδιάζει το User Interface του Apple Watch Με Επίκεντρο τα Widgets


Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple ετοιμάζει ριζικές αλλαγές στο watchOS, επανασχεδιάζοντας τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι χρήστες με το Apple Watch. Κάτω από τις αλλαγές αυτές βρίσκονται τα widgets που παίρνουν την πρωταγωνιστική τους θέση στην αναβαθμισμένη έκδοση. Επανέρχονται στοιχεία από το σύστημα Glances του αρχικού watchOS, συνδυαζόμενα με τα widgets του iOS 14. Σύμφωνα με τον Gurman, το νέο UI θα θυμίζει το Siri watch face του watchOS 4, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν ποιο watch face θέλουν να χρησιμοποιήσουν.

Ο Gurman συνεχίζει λέγοντας ότι το νέο UI θα μοιάζει με το χαρακτηριστικό widget stacks του iOS που επιτρέπει στον χρήστη να περιηγηθεί στα widgets που έχουν τοποθετηθεί το ένα πάνω στο άλλο.

Επιπλέον, η Apple φέρεται να δοκιμάζει αλλαγές στα φυσικά πλήκτρα του Apple Watch, καθώς η ψηφιακή κορώνα θα ανοίγει το νέο widgets view στο επανασχεδιασμένο UI, αντί να μεταφέρει τον χρήστη στο home screen, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον Gurman, το νέο UI θα είναι αρχικά προαιρετικό, ώστε να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα ασυμβατότητας της εμπειρίας με τη λειτουργία του ρολογιού.

 

δειτε ακομα

δειτε ακομα