Η AMD διορθώνει τα ζητήματα της σειράς επεξεργαστών Ryzen 7000 X3D

Η AMD τοποθετήθηκε σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν στους επεξεργαστές Ryzen 7950X3D και 7800X3D, καθώς διέθεσε ένα BIOS firmware ενημέρωση που περιορίζει την ηλεκτρική τάση στα AM5 socket για τις μητρικές πλακέτες.

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών, αρκετοί χρήστες του Reddit και του YouTube αναφέρουν προβλήματα με τις θερμοκρασίες των επεξεργαστών, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές στους επεξεργαστές και τις μητρικές πλακέτες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της AMD, Matthew Hurwitz, στο Verge, η εταιρεία έχει εντοπίσει το πρόβλημα με τη θερμοκρασία στους επεξεργαστές και έχει διανείμει ένα νέο λογισμικό, το AMD Generic Encapsulated Software Architecture, το οποίο περιορίζει τη ροή ρεύματος στις μητρικές πλακέτες AM5. Αυτό αποτρέπει τους επεξεργαστές από το να λειτουργούν με υπερβολική κατανάλωση ρεύματος, καθώς ορίζει την τάση ρεύματος του SOC στα 1,3 volt. Η AMD έχει απενεργοποιήσει τη δυνατότητα overclocking για τους Ryzen X3D, αλλά επιτρέπει τη χρήση της τεχνολογίας Precision Boost Overdrive (PBO). Ο Hurwitz ενημερώνει επίσης ότι οι κατασκευαστές των μητρικών θα κυκλοφορήσουν το νέο BIOS update σύντομα και συνιστά στους κατόχους να ελέγξουν ότι το hardware τους έχει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Η AMD διορθώνει τα ζητήματα της σειράς επεξεργαστών Ryzen 7000 X3D

δειτε ακομα