Το Dune 2 ξεκίνησε με επιτυχία στους κινηματογράφους!

Το Dune 2 πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του σε παγκόσμιο επίπεδο πριν λίγες ώρες και ξεκίνησε με το δεξί στο box office!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Variety, το Dune: Part Two συγκέντρωσε 32.1 εκατομμύρια δολάρια την πρώτη του ημέρα. Να σημειωθεί ότι σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται και τα 12 εκατομμύρια από προεπισκοπήσεις που είχαν γίνει σε επιλεγμένες αίθουσες τις προηγούμενες μέρες.

Σε σύγκριση, το πρώτο Dune, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021 ταυτόχρονα στο HBO Max και στις αίθουσες, είχε εισπράξει 41 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο. Το Dune: Part Two φτάνει σχεδόν αυτό το μέλημα μέσα σε μία μόνο ημέρα, υποδηλώνοντας ότι με τα έσοδα από ολόκληρο το Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσει τον προκάτοχό του χωρίς αμφιβολία.

Το Dune 2 έχει ήδη το μεγαλύτερο ντεμπούτο του 2024, ξεπερνώντας τα 28.6 εκατομμύρια δολάρια που είχε συγκεντρώσει σε τρεις ημέρες το Bob Marley: One Love. Οι προβλέψεις υποδεικνύουν ότι μέχρι την Δευτέρα, τα έσοδα από το εντυπωσιακό sequel του σκηνοθέτη Denis Villeneuve θα φτάσουν έως και τα 80 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία έχει επίσης το πλεονέκτημα των IMAX και Dolby εκδόσεων, καθώς πολλοί θα επιλέξουν τα ακριβότερα εισιτήρια για να απολαύσουν το οπτικοακουστικό θέαμα της Warner Bros. και της Legendary Entertainment με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στην κριτική μας από τη Φωτεινή Λεβογιάννη, αναφέρεται μεταξύ άλλων τα εξής για την ταινία:

Οι συγκρίσεις με το “The Empire Strikes Back” του “Star Wars” είναι αναπόφευκτες, όχι μόνο επειδή οι δύο ταινίες βασίζονται στο ίδιο υλικό, αλλά και επειδή το έργο του Villeneuve θεωρείται ήδη εξίσου εμβληματικό. Η διλογία του έχει αποκτήσει μια σημαντική θέση στην ιστορία του σινεμά ως το επός που θα προσδιορίσει το είδος της επιστημονικής φαντασίας για την τρέχουσα δεκαετία και πέρα. Συνιστώ να το απολαύσετε σε μια μεγάλη οθόνη για να μην χάσετε τη μαγεία της.

Η σύνοψη του Dune 2 αναφέρει ότι: “Το Dune: Μέρος Δεύτερο εξερευνά το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, καθώς αντιμετωπίζει ξανά την Τσάνι και τους Φρέμεν, ενώ παλεύει να εκδικηθεί τους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Καθορισμένος – καθώς πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το μέλλον του σύμπαντος – ο Πολ θα προσπαθήσει να αλλάξει ένα σκοτεινό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει.”

Οι κύριοι ηθοποιοί στη συνέχεια είναι οι Timothée Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Stellan Skarsgård ως The Baron, Dave Bautista ως Beast Rabban, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Léa Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Austin Butler ως Feyd-Rautha και Florence Pugh ως Princess Irulan.

Το Dune: Part 2 πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Φεβρουαρίου του 2024.

δειτε ακομα

δειτε ακομα