Όλοι έχουν δει το Dune Part 2 – Έσπασε ρεκόρ εισπράξεων το πρώτο Σαββατοκύριακο

Αυτήν την περίοδο, το Dune Part Two του σκηνοθέτη Denis Villeneuve κυριαρχεί απόλυτα στο παγκόσμιο box office, καθώς ολόκληρη η κινηματογραφική κοινότητα επέλεξε να το παρακολουθήσει στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του. Αυτό οδήγησε την ταινία να γίνει η Νο.1 ταινία του 2024 σε εισπράξεις, ενώ μέσα σε τέσσερις ημέρες (Πέμπτη έως Κυριακή) κοντεύει να ξεπεράσει το κόστος παραγωγής της. Για την ακρίβεια, οι εισπράξεις του Dune 2 έχουν φτάσει τα 178.5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς οι θεατές προτιμούν τις premium εκδόσεις της ταινίας σε IMAX ή Dolby Atmos, πράγμα που σημαίνει ακριβότερα εισιτήρια.

Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις στο αμερικανικό box office διαμοιράστηκαν μεταξύ 81.5 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ και 97 εκατομμυρίων δολαρίων στις διεθνείς αγορές. Ταυτόχρονα, το κόστος παραγωγής του Dune 2 ήταν περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια και περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για τη διαφημιστική καμπάνια του. 

Οι προβλέψεις και οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το επικό διαστημικό έπος του Villeneuve πηγαίνει πολύ καλά, με τον στόχο να εξομαλύνει τα έξοδά του, τα οποία φθάνουν τα 290 εκατομμύρια δολάρια. Οι ενδείξεις για την επιτυχία του φαίνονται και από τις εισπράξεις στο αμερικανικό box office, όπου, βάσει πληροφοριών των τελευταίων ωρών, έχει ήδη ξεπεράσει τα 82.5 εκατομμύρια δολάρια. Το Oppenheimer επίσης είχε παρόμοιες εισπράξεις στην πρεμιέρα του, φτάνοντας τα 950 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, κάνοντας μια σημαντική εμφάνιση στον κινηματογράφο και το box office. 

Coucn5z

Τόσο το κοινό όσο και οι κριτικοί ενθουσιάστηκαν με το επικό sequel του Dune, όπως φαίνεται και από το σκορ του στο Rotten Tomatoes, το οποίο βρίσκεται στο 93% μετά από 334 κριτικές και στο 95% στο κοινό

Στην κριτική μας, που επιμελήθηκε η Φωτεινή Λεβογιάννη, έγινε αναφορά στην ταινία:

Οι συγκρίσεις της ταινίας με το “The Empire Strikes Back” του “Star Wars” είναι αναπόφευκτες, όχι μόνο επειδή βασίζονται στο ίδιο υλικό, αλλά και επειδή το επος του Villeneuve θεωρείται εξίσου εμβληματικό. Η διλογία του έχει ήδη καταλάβει μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του κινηματογράφου ως το έργο που θα καθορίσει την επιστημονική φαντασία για την επόμενη δεκαετία και πέρα. Συνίσταται να απολαύσετε την ταινία σε μια μεγάλη οθόνη για να μη χάσετε τίποτα από τη μαγεία της.

Οι κύριοι ηθοποιοί στο sequel περιλαμβάνουν τους Timothée Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Stellan Skarsgård ως Baron Harkonnen, Dave Bautista ως Rabban, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Léa Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Austin Butler ως Feyd-Rautha και Florence Pugh ως Princess Irulan.

Το Dune: Part 2 προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 29 Φεβρουαρίου του 2024.

δειτε ακομα

δειτε ακομα