Ο Christopher Nolan υποστηρίζει τις μεγάλης διάρκειας ταινίες και υπερασπίζεται το κοινό

Σε μια νέα συνέντευξή του, ο σκηνοθέτης christopher nolan υποστήριξε τις μεγάλης διάρκειας ταινίες, τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι να καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή. Έκανε αναφορά στην τρίωρη ταινία oppenheimer και ανέφερε ότι η διάρκεια δεν είναι πρόβλημα αν η ταινία είναι πραγματικά συναρπαστική και κερδίζει το κοινό της. Ο Nolan υπερασπίζεται επίσης το κινηματογραφικό κοινό, αντιτιθέμενος στην άποψη που θεωρεί ότι οι μεγάλης διάρκειας ταινίες δεν έχουν εμπορική επιτυχία. Η συνέντευξη έρχεται ενώ η ταινία Oppenheimer συνεχίζει να κάνει εξαιρετικά έσοδα στο box office.

“Δεν νομίζω ότι η προσοχή των νέων ανθρώπων γίνεται όλο και μικρότερη. Μια τρίωρη διάρκεια είναι εντελώς φυσιολογική αν η ταινία είναι ενδιαφέρουσα και καταφέρνει να σε κερδίσει. Αν δεν σου αρέσει η ταινία, μια τρίωρη διάρκεια θα φανεί υπερβολικά μεγάλη” ανέφερε ο Nolan.

“Έχω ακούσει ότι η προσοχή των νέων ανθρώπων γίνεται όλο και μικρότερη. Δεν νομίζω ότι αυτό αληθεύει σε καμία περίπτωση. Είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το στούντιο επειδή τους παρουσίασα ένα τρίωρο σενάριο, 180 σελίδων. Είπα ότι η ταινία θα πρέπει να είναι τρίωρη. Την περίοδο εκείνη, όμως, η πιο επιτυχημένη ταινία στην Αμερική ήταν το “Avengers Endgame” με τρεις ώρες και δύο λεπτά.”

Η ταινία Oppenheimer έχει ξεπεράσει τα $853 εκατομμύρια σε εισπράξεις παγκοσμίως και είναι η τρίτη πιο επιτυχημένη ταινία του Nolan. Παράλληλα, θεωρείται μία από τις πέντε πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες ακατάλληλης ηλικίας. Το καστ του Oppenheimer περιλαμβάνει ονόματα όπως Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh και Robert Downey Jr., μεταξύ άλλων.

δειτε ακομα