Επιστολή ακαδημαϊκών στον πρωθυπουργό για τα δικαιώματα των παιδιών με ΛΟΑΤΚΙ+γονείς

Στην επιστολή που έστειλαν 1.561 επαγγελματίες της εκπαιδευτικής κοινότητας, περιλαμβάνονται ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι κ.ά.

Επιστολή ακαδημαϊκών και επιστημόνων

Προς: Πρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Προς: Βουλευτές/Βουλεύτριες Κοινοβουλευτικών Ομάδων

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι/-ες Βουλευτές/Βουλεύτριες,

Από μέρους Ελλήνων ακαδημαϊκών και ερευνητών/-τριών, με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να επισημάνουμε την ανάγκη για άμεση και απαραίτητη κρατική και νομική παρέμβαση σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς και των οικογενειών τους. Η επιστολή αντιπροσωπεύει τις αρχές και αξίες της συμπεριληπτικής κοινωνίας όσον αφορά την αναγνώριση και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των οικογενειών αυτών, ανεξαρτήτως διάκρισης. Όλα τα παιδιά και όλες οι οικογένειες πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα.

Παρόλο που η ελληνική κοινωνία φαίνεται να προωθείται προς τη σωστή κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζεται ως πιο αποδεκτική και συμπεριληπτική έναντι των ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ+, τους τελευταίους μήνες παρουσιάζονται περιστατικά έντονης ομοφοβίας, τρανσφοβίας και αμφιφοβίας στο κοινό λόγο και αναπαράγονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τέτοιου είδους σχόλια προέρχονται κυρίως από πολιτικούς και θρησκευτικούς εκπροσώπους, αλλά και δημοσιογράφους, οι οποίοι για διάφορους λόγους ενθαρρύνουν αυτές τις αναχρονιστικές απόψεις. Οι οικογένειες με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς και κυρίως τα παιδιά αυτών των οικογενειών έχουν βρεθεί στον στόχο υβριστικών χαρακτηρισμών και λεκτικών επιθέσεων, τα οποία είναι αντίθετα προς τις αρχές μιας δημοκρατικής και συμπεριληπτικής Ελλάδας. Τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν ένα κλίμα μίσους σε ένα μέρος του πληθυσμού και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο των ίδιων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων όσο και των παιδιών τους, καθώς και τα δικαιώματα των παιδιών που ανήκουν σε αυτή τη μερίδα του πληθυσμού.

δειτε ακομα

δειτε ακομα