Η ΚΓΒ είχε μια κατάσκοπο με το όνομα «Αμελί» – Τι αποκάλυψε ο σκηνοθέτης μετά από 22 χρόνια.

Ο σκηνοθέτης της γαλλικής ταινίας “Αμελί”, Ζαν-Πιέρ Ζενέ, αποκάλυψε πρόσφατα ότι η ηρωίδα του, Αμελί, είναι στην πραγματικότητα κατάσκοπος της KGB. Η ταινία, που κυκλοφόρησε το 2001, αγαπήθηκε από τους σινεφίλ και έγινε μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες για γαλλική ταινία. Ωστόσο, η ταινία έχει και αντιπάλους που ισχυρίζονται ότι ωραιοποιεί το Παρίσι, παρουσιάζοντάς το ως μια ειδυλλιακή πόλη.

Ο Ζενέ παρουσίασε μια νέα ταινία διάρκειας μόλις έξι λεπτών, με τίτλο “Η πραγματική ιστορία της Αμελί Πουλέν”, στην οποία αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία της Αμελί. Στο βίντεο, ο σκηνοθέτης δείχνει πώς οι εικόνες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε νέα σενάρια και τονίζει τη σημασία του μοντάζ κατά το στάδιο της παραγωγής.

Η ιστορία της ταινίας ακολουθεί τη ντροπαλή σερβιτόρα Αμελί, η οποία αποφασίζει να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται στο κοντικό της περιβάλλον προς το καλύτερο. Ωστόσο, στο νέο βίντεο ο Ζενέ αποκαλύπτει ότι η Αμελί δεν είναι η καλόκαρδη σερβιτόρα που ξέραμε, αλλά κατάσκοπος που προσέλαβε η KGB.

δειτε ακομα