Ζαχαράκη: Τα voucher για βρεφονηπιακούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης αυτήν την εβδομάδα

Τα νέα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης αναμένεται να είναι διαθέσιμα εντός της εβδομάδας. Αυτήν την είδηση μοιράστηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, καθώς μίλησε στο Open.

Η υπουργός τονίζει ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα. Ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 25 εκατ. ευρώ για τυχόν επιπλέον ανάγκες που μπορεί να προκύψουν μέσα στη χρονιά. Αυτό επιτρέπει την αποδοχή όλων των έγκυρων αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η υπουργός επισήμανε πως περίπου 53.000 οικογένειες υπέβαλαν αίτηση πέρυσι, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κάλυψης από τη βρεφική ηλικία μέχρι τα πρώτα σχολικά χρόνια παιδιών.

Σχετικά με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, που προέβλεψαν 7.000 αιτήσεις πέρυσι, η υπουργός υπογράμμισε ότι παρέχουν υποστήριξη τόσο σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης, όσο και σε παιδιά με αναπηρία.

Σε στιγμές όπως αυτές διακρινόμαστε από την ανθρωπιά μας και τη φροντίδα προς τον συνάνθρωπό μας, αναπτύσσοντας προγράμματα που πραγματικά στοχεύουν στην ενίσχυση των οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Ανακαινίζω – Νοικιάζω

Για όσους έχουν υποβάλει αίτηση στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση στην επιδότηση από 40% σε 60% για να βελτιωθεί η στήριξη προς τους δικαιούχους.

Η κυρία Ζαχαράκη εξήγησε ότι συζητείται η αναβάθμιση του προγράμματος “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” με αναδρομική ισχύ, προκειμένου να καλυφθούν και οι υφιστάμενες αιτήσεις.

Ας στηρίξουμε αυτές τις πρωτοβουλίες που αποτελούν στήριξη για τις οικογένειες μας και συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα