Υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας: Η Ελλάδα λαμβάνει δραστικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μίλησε για μειώσεις τιμών έως και 15% σε αρκετά προϊόντα λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται από την 1η Μαρτίου από την κυβέρνηση.

Τόνισε ότι υπήρξαν μειώσεις τιμών σε καθαριστικά, απορρυπαντικά, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες, βρεφικό γάλα και σε άλλα προϊόντα, μερικά από τα οποία η μείωση ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Σχετικά με το βρεφικό γάλα ανέφερε ότι οι τιμές μειώθηκαν κατά 15%, ενώ μια εταιρεία που πωλεί βρεφικό γάλα μόνο σε φαρμακεία μείωσε την τιμή κατά 30%. Επιπλέον, ανέφερε την απαγόρευση προωθητικών ενεργειών και προσφορών προϊόντων που έχουν ήδη ανατιμηθεί, με αποτέλεσμα οι τιμές να μειωθούν και σε ποσοστό έως και 80%.

Όσον αφορά τα νωπά προϊόντα, αναφέρθηκε στο μέτρο «καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι», το οποίο τίθεται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου. Επιπλέον, επέστησε την προσοχή στην υποχρέωση των μεσαζόντων να πωλούν τα προϊόντα σε καθαρές τιμές χωρίς εκπτώσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια στις τιμές και να ελέγχεται η πιθανή αισχροκέρδεια.

Ο υπουργός τόνισε ότι, αν και η μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχής, η Ελλάδα έχει λάβει τα πλέον δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της.

δειτε ακομα

δειτε ακομα