Υπουργείο Υγείας: Νέα εποχή στα νοσοκομεία – Αλλαγές στη διοίκηση του ΟΔΙΠΥ από τον Γεωργιάδη

Η απόφαση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να αντικαταστήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΔΙΠΥ δείχνει την προσπάθεια για ανανέωση στα νοσοκομεία και στον τομέα της Υγείας γενικότερα.

Ο Γεωργιάδης ζήτησε τις παραιτήσεις της προέδρου του ΟΔΙΠΥ, Δάφνης Καϊτελίδου, και του Διευθύνοντος Συμβούλου, Βασίλη Μπαλάνη, καθώς και όλων των μελών του ΔΣ. Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος των αλλαγών που επιδιώκει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας, ενώ συμπληρώνονται πέντε χρόνια στη θητεία των μελών του ΔΣ του ΟΔΙΠΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός δεν είναι ικανοποιημένος με την ταχύτητα εφαρμογής των προγραμμάτων του ΟΔΙΠΥ, ωστόσο αναγνωρίζεται ότι η πανδημία περιόρισε την εργασία του. Ουσιαστικά, η πρόοδος που έχει σημειωθεί από τον Οργανισμό είναι περιορισμένη μέχρι στιγμής, ενώ το Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να περιμένει.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Η δημιουργία του υγειονομικού χάρτη αποτελεί σημαντικό στόχο για την κυβέρνηση. Η δράση του ΟΔΙΠΥ σε αυτό τον τομέα παραμένει ανεκτίμητη.

Ο ΟΔΙΠΥ διαδραματίζει καίριο ρόλο στην ποιότητα της φροντίδας των ασθενών. Ιδρύθηκε με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας και ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ανανέωση στον ΟΔΙΠΥ αποτελεί μόνο την αρχή των μεταρρυθμίσεων. Αναμένονται αλλαγές και σε άλλους τομείς, προσδίδοντας νέα δυναμική στον κλάδο της Υγείας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα