Υπουργείο Εσωτερικών: Αναμένεται επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές

Η υποβολή τροπολογίας για τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, όχι μόνο για τις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα, αλλά και για τις εθνικές εκλογές, ανταποκρίνεται στην έννοια της φυσικής επέκτασης της επιστολικής ψήφου σε αυτό το ζήτημα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρουν τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τις πηγές, η τροπολογία κατατέθηκε στην αρχή μιας τριήμερης συνεδρίασης της Ολομέλειας, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος για συζήτηση, καθώς η συζήτηση για διευκόλυνση του δικαιώματος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από τους Έλληνες του εξωτερικού έχει διαρκέσει στη Βουλή τα τελευταία 50 χρόνια. Η πρόθεση είναι να εξασφαλιστεί ότι η συνεδρίαση θα διαρκέσει όσο χρειαστεί.

Οι πηγές του υπουργείου δήλωσαν ότι ο προηγούμενος μήνας υπήρξε ιστορική συναίνεση για την επιστολική ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού στις ευρωεκλογές, γεγονός που οδήγησε στην αναμενόμενη επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές. Η πρωτοφανής αυτή συναίνεση αντιπροσωπεύει την ωριμότητα του πολιτικού συστήματος και την ικανότητά του να συμφωνήσει σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν τα δικαιώματα των πολιτών.

Τέλος, οι πηγές σημείωσαν ότι “η πατρίδα μας έχει μόνο να κερδίσει από την περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών της με τον απόδημο Ελληνισμό”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα