Υπόθεση Ασημακοπούλου: Η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την πιθανή διαρροή

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα σχετικά με την αποστολή email σε απόδημους Έλληνες από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχής, μετά τις καταγγελίες που λάβανε, ξεκίνησε έρευνα για να εξετάσει το θέμα που αφορά την πιθανή αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από την ευρωβουλευτή.

Το περιστατικό έλαβε μεγάλη αναγνώριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί Έλληνες στο εξωτερικό αναφέρθηκαν ότι συμπεριλήφθηκαν στην λίστα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου χωρίς να δώσουν αυτοί τα στοιχεία τους.

Κόμματα όπως το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έφεραν το θέμα στη Βουλή, ζητώντας διευκρινίσεις για την προέλευση των στοιχείων των ψηφοφόρων που κατέληξαν στη λίστα της ευρωβουλευτού.

Αναφορές της Ασημακοπούλου στο MEGA: Το θέμα της διαρροής

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ανταποκρίθηκε σε ερωτήσεις μιλώντας στο MEGA και δήλωσε πως τα στοιχεία των παραληπτών του newsletter της της είχαν καταλήξει νόμιμα στο γραφείο της.

Εξηγώντας την προέλευση των στοιχείων, υποστήριξε πως λαμβάνει κάρτες και λίστες από πολίτες σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, με τους οποίους έχει επισκεφθεί σε συλλόγους, και έτσι κατέληξε να διαθέτει τα email.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανταποκριθεί επίσημα στο ζήτημα, εκτός από τις δηλώσεις του γραμματέα του Απόδημου Ελληνισμού της πολιτικής σκηνής, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Παρά τις αντιδράσεις και τις ερωτήσεις, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς κατέληξαν τα στοιχεία στη λίστα email της ευρωβουλευτού.

Η επίθεση που δέχεται η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το θέμα της αποστολής των email χαρακτηρίστηκε ως προσπάθεια να χτυπηθεί η επιστολική ψήφος και να δημιουργηθούν επιπλέον αμφιβολίες για τη δημοκρατία και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

δειτε ακομα

δειτε ακομα