Υπογράφηκε η απόφαση του υπουργείου για τα επιδόματα του Πολεμικού Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού.

Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί στα πληρώματα του Στόλου και των πλοίων της Διοικητικής Μέριμνας (Δ.Δ.Μ.Ν.), καθώς και το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ ως επίδομα στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς. Η απόφαση υπογράφηκε και θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2023, όπως ανακοίνωσε ο αντιναύαρχος ε.α. και βουλευτής Ν.Δ, Διονύσης Χατζηδάκης.

Το επίδομα του Στόλου, γνωστό ως «ΠΛΕΥΣΙΜΑ», θα δοθεί σε όλες τις βαθμίδες του προσωπικού που υπηρετεί επί του Πολεμικού Πλοίου, συμπεριλαμβανομένων του Κυβερνήτη, του Υπάρχου, του πρώτου Μηχανικού και όλων των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και επαγγελματιών Ναυτών. Το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ θα διατίθεται ετησίως. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τρείς Βουλευτές που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, τους κ.κ. Νικόλαο Μανωλάκο, Στέφανο Γκίκα και Διονύση Χατζηδάκη, καθώς και από τον πρώην Αρχηγό, Ναύαρχο Στέλιο Πετράκη.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πολιτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και όλους τους Βουλευτές που ψήφισαν τη σχετική τροπολογία για την υλοποίηση της απόφασης. Το επίδομα θα χορηγείται από την 1η Ιανουαρίου του 2023 και η απόφαση αυτή θεωρείται δίκαιη και πρακτική.

δειτε ακομα