Ξεκινά υποχρεωτικός προσεισμικός έλεγχος σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και το ΤΕΕ

Ο υποχρεωτικός προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων θα αρχίσει σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και τον Τεχνικό Επιμελητή Έλεγχο (ΤΕΕ), ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο προσεισμικός έλεγχος είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου, ιδίως στην Ελλάδα που έχει την υψηλότερη σεισμική επικινδυνότητα στην Ευρώπη και έκτη παγκοσμίως.

Με την έναρξη του προγράμματος, το ΟΑΣΠ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του την «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Απογραφής Κτιρίων», όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες θα καταχωρίσουν τα στοιχεία ταυτότητας των κτιρίων εντός δύο μηνών. Τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που φιλοξενούν εκπαιδευτικές μονάδες, νοσοκομεία, υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος θα ελεγχθούν πρώτα, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν ελέγχους σε άλλα κτίρια.

Οι ελέγχοι θα πραγματοποιηθούν από μηχανικούς που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΟΑΣΠ και τον ΤΕΕ. Το ΤΕΕ θα δημιουργήσει ένα «Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών» και θα αναλάβει την εκπαίδευση των μηχανικών για τη διενέργεια των ελέγχων. Οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγους μήνες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα