Βορίδης: Το ΠΑΣΟΚ θέλει συγκυβέρνηση ΝΔ και Ελληνικής Λύσης, για να μην έχει ευθύνη

Ο Μάκης Βορίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών, σχολίασε σήμερα το πρωί την πιθανότητα να χρειαστούν ακόμα και τρίτες εκλογές, αναφερόμενος στο νέο πολιτικό περιβάλλον μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, το όριο της αυτοδυναμίας σε μια κυβέρνηση που αποτελείται από εφτά κόμματα είναι περίπου στο 40%, σε ένα πολιτικό κλίμα που το ΠΑΣΟΚ δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για τους εταίρους του στη συγκυβέρνηση, παρά για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί μια συγκυβέρνηση ΝΔ-Ελληνικής Λύσης για να μην υποστεί καμία ευθύνη. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της κυβέρνησης, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον ένα διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον. Από τη μια υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας, και από την άλλη υπάρχει το κίνημα της Ελληνικής Λύσης ως πιθανός συνομιλητής. Ο κ. Βορίδης δήλωσε, ότι το ΠΑΣΟΚ βλέπει μια περιπτώση να πάει καλύτερα στις εκλογές και γι’ αυτό θέλει μια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση, προκειμένου να μην χάσει αυτή τη δυνατότητα.

Βορίδης: «Με αυτό το περιβάλλον σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας τι γίνεται;»

Όσον αφορά στη συνεργασία μεταξύ των κομμάτων για τρίτες εκλογές, ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυτοδύναμη, αλλά αν δεν επιτευχθεί αυτό, τότε θα υπάρξει το ερώτημα: «Με αυτό το πολιτικό περιβάλλον σε περίπτωση μη-αυτοδυναμίας τι γίνεται;». Σημείωσε, ότι αυτό το ζήτημα θα κριθεί στα αποτελέσματα των εκλογών με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα.

δειτε ακομα