Βορίδης: Ο Μητσοτάκης έδειξε ότι η φέτα δεν είναι πιο φθηνή στο εξωτερικό [vid]

«Ο Πρωθυπουργός έδειξε στη Βουλή ότι η φέτα στο εξωτερικό δεν είναι πιο φτηνή από ό,τι στην Ελλάδα και ότι η αντιπολίτευση έλεγχε νερά» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για το θέμα της ακρίβειας και την πολιτική αντιπαράθεση που ξεκίνησε για «την τιμή της φέτας» μετά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Να πω ότι έγινε παρεξήγηση, να δεχτώ επίσης ότι χρειάζεται διευκρίνιση που έγινε για την ποσότητα της φέτας που ανάφερε ο Πρωθυπουργός ως παράδειγμα. Γιατί μιλάμε για “τίποτα”;» ρώτησε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε, «επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλήσει για τίποτα;»

«Όσο ασχολούμαστε με αυτό, χάνουμε την ουσία του θέματος που είναι η ακρίβεια», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε πολυεθνικές για αισχροκέρδεια, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι «τα πρόστιμα επιβάλλονται σύμφωνα με το νόμο».

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ ώστε να μειωθούν και οι τιμές, απάντησε ότι «μειώσαμε τον ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα, αλλά δεν είδαμε μείωση των τιμών».

«Ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι διαρκής. Έχουμε πάρει μέτρα και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να διορθώσουμε την ακρίβεια και έχει φέρει αποτελέσματα» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση ενισχύει τα εισοδήματα, κυρίως των ευάλωτων ομάδων, για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια».

δειτε ακομα

δειτε ακομα