Βορίδης: Ο κόσμος επιλέγει το “δεν ξέρω, δεν απαντώ”

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε για τις εκλογές, τις δημοσκοπήσεις και τα σχέδια του Κώστα Καραμανλή, στο περιθώριο των εγκαινίων του Γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη, στον χώρο της ΔΕΘ. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να διεξάγει εκλογές και δεν ξεκαθάρισε τον συγκεκριμένο χρόνο διεξαγωγής τους.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι παρατηρεί έναν κόσμο που επιλέγει το “δεν ξέρω/δεν απαντώ/δεν έχω αποφασίσει”, αντί να επιλέξει μια συγκεκριμένη απάντηση. Δεν βλέπει τεκτονικές, συστημικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στη γενικότερη εικόνα και δε βλέπει την αποτύπωση των συσχετισμών στις δημοσκοπήσεις.

Επιπλέον, όσον αφορά το θέμα που αφορά τον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Βορίδης είπε ότι δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε να συζητήσει το ζήτημα, θα ακολουθήσει το αποτέλεσμα της συζήτησής τους.

Τέλος, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε πολιτική αντικειμενική ευθύνη επιστρέφοντας την παραίτησή του και υπογραμμίζει ότι θα συζητούσε με τον πρωθυπουργό αν βρισκόταν στην ίδια θέση του κ. Καραμανλή.

δειτε ακομα