Βελόπουλος: Υπάρχουν ανησυχίες για τα F-35. Παρουσιάστηκαν μικρά προβληματάκια

Κατά την ψηφοφορία του Κογκρέσου για την ενίσχυση των ελληνικών δεσμών με τις ΗΠΑ και την έγκριση πώλησης του πολυσυζητημένου αεροσκάφους F-35 στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στα “μικροπροβληματάκια” που αντιμετωπίζει το αεροσκάφος. Αν και περιγράφεται ως ένα από τα πιο σύγχρονα και καλά εξοπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη της εποχής, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε σε συνέντευξή του πως έχει επιφυλάξεις.

Παρά το γεγονός ότι το F-35 φέρει βαρύ οπλισμό και υψηλής ανάλυσης υπέρυθρους αισθητήρες και παρουσιάζεται ως ανίκητο στον ηλεκτρονικό πόλεμο, ο κ. Βελόπουλος ρίχνει το λες-να-μην-το-πω βάρος της ανησυχίας του για τα μικρά προβληματάκια που αντιμετωπίζει το αεροσκάφος.

Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε εάν θα υποστήριζε την πώληση των αεροσκαφών στην Ελλάδα, απάντησε αρνητικά και τόνισε ότι περιμένει να δει πώς θα πάνε τα πράγματα, καθώς η Τουρκία, η οποία είχε επίσης αγοράσει F-35, κατάφερε να συμμετάσχει σε συμπαραγωγή.

Τέλος, με τη συζήτηση να συνεχίζεται σε κοινωνικά μέσα, ο κ. Βελόπουλος έκανε μια ακόμη ανάρτηση στο Twitter, στην οποία επικρίνει τη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για την πώληση των F-35.

δειτε ακομα