Τσούνης: Αναχωρεί ως πρέσβης των ΗΠΑ

Στην τελευταία του εμφάνιση σε εορτασμό της 4ης Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, ως πρέσβης πριν επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζορτζ Τσούνης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη ζεστασιά και την αποδοχή που του προσέφεραν οι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα κατά τη θητεία του.

Σε μια σχεδόν πατριωτική του ομιλία στην εορτή της Ανεξαρτησίας, περιέγραψε τη θητεία του ως μεγάλη τιμή για το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Με λόγια αγάπης και εκτίμησης για την Ελλάδα, ανέφερε τη σημασία της αγάπης και της αποδοχής του “Άλλου” και της φιλοξενίας των Ελλήνων. Επισήμανε την ανάγκη να φροντίζουμε όχι μόνο για τους δικούς μας αλλά για όλους.

Αναφέρθηκε στους πρόσφυγες που ψάχνουν ασφάλεια και ευκαιρίες, τονίζοντας την ανάγκη για αγάπη, κατανόηση και αποδοχή στον κόσμο. Έθεσε σε πρώτο πλάνο το μήνυμα αυτό ως μάθημα προς τις νέες γενιές.

Δεν παρέλειψε να κάνει και προσωπικές αναφορές, αναφέροντας τους γονείς του και τον φίλο του Άλμπερτ Μπουρλά, το “περήφανο τέκνο της Θεσσαλονίκης”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα