Ο Τσίπρας αναφέρει για τον Πολάκη ότι η γενναιόδωρη αυτοκριτική μας υποχρεώνει να επανεξετάσουμε τις αρχικές μας προθέσεις.

ας.

Τον Ιούλιο του 2019, η σιδηροδρομική σταθμάρχης στη Λάρισα καταστράφηκε από πυρκαγιά και από τότε δεν έχει αποκατασταθεί. Αυτό οδήγησε σε ένα ατύχημα που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ο σταθμάρχης λειτουργούσε. Ο μοιραίος σταθμάρχης ήταν παράνομα διορισμένος και δεν θα είχε γίνει ποτέ σταθμάρχης αν δεν είχε τη στήριξη του κομματικού πελατειακού μηχανισμού της ΝΔ. Επιπλέον, οι προσλήψεις με μπλοκάκια ήταν ακατάλληλες και ανεκπαίδευτες, και η ΡΑΣ ζητά τώρα την ανάκλησή τους από θέσεις ευθύνης. Επίσης, υπήρχαν λιγότεροι μόνιμοι στον ΟΣΕ και στη Λάρισα, οδηγώντας σε ένα μοιραίο βράδυ να αφήσουν μόνο έναν άπειρο και ανεκπαίδευτο σταθμάρχη.

Επιπλέον, το δευτεροβάθμιο κέντρο της Καρόλου αποδιαρθρώθηκε το 2020 και το σύστημα ραδιοσυχνοτήτων επικοινωνίας GSMR δεν λειτουργούσε παρόλο που είχε πλήρως παραδοθεί και το προσωπικό εκπαιδευτεί στη χρήση του από το 2019. Επιπλέον, η Σύμβαση ΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ προέβλεπε 600 εκ επενδύσεις από τον ιδιώτη και την υποχρέωση του δημοσίου να προχωρήσουν τα έργα ασφάλειας, αλλά αυτά τα άρθρα απορρίφθηκαν στην τελική της μορφή που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Αυτή είναι η αλήθεια και οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αντί να εκσυγχρονίσει το κράτος, το ξεχαρβάλωσε και έφερε ακατάλληλους και επικίνδυνους ανθρώπους στις θέσεις ευθύνης. Αυτό οδήγησε σε οικογενειοκρατία, πελατειακές λογικές, ευνοιοκρατία, κομματικούς στρατούς και διαφθορά. Αυτό είναι το κράτος της δεξιάς εδώ και δεκαετίες.ε λουλούδια. Η ευθύνη της αλλαγής ανήκει σε όλους μας και πρέπει να το κατανοήσουμε. Η οικογένεια Μητσοτάκη και Καραμανλή έχουν την ευθύνη για το παλιό και επικίνδυνο κράτος που έχει δημιουργηθεί. Η δική μας ευθύνη είναι να το μετασχηματίσουμε με θεσμικές αλλαγές, διαφάνεια, λογοδοσία, αξιοκρατία και αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών. Αυτό πρέπει να καταστήσουμε σαφές στους πολίτες ότι δεν επιθυμούμε να βάλουμε ένα άλλο κομματικό κράτος, αλλά να αλλάξουμε το κομματικό κράτος και να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό και δημοκρατικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

Η δύσκολη εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι ίσως η δυσκολότερη από όσες έχουμε δώσει ως τώρα. Απέναντι μας δεν έχουμε μόνο μια αποτυχημένη κυβέρνηση, αλλά ένα καθεστώς νομής και αναδιανομής, που ελέγχει και μεγάλο μέρος της ενημέρωσης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι απέναντι στο στόχο μας για πολιτική αλλαγή δεν είναι μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και όσοι έχουν συμφέρον να τη στηρίξουν. Η ευθύνη της αλλαγής ανήκει σε όλους μας και πρέπει να το κατανοήσουμε. Ο δρόμος της πολιτικής αλλαγής δεν είναι στρωμένος με λουλούδια, αλλά απαιτεί συνειδητή προσπάθεια και δράση από όλους μας.

δειτε ακομα