Τσίπρας: Παρουσίαση οικονομικού προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ – Η χώρα δεν βρίσκεται σε πορεία σύγκλισης με την ΕΕ

 

Στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου παρουσιάστηκε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα «7 σημεία» που μας οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον. Ο κ. Τσίπρας, στην παρουσίασή του, εξέφρασε το όραμά του για μια καλύτερη Ελλάδα το 2027. Περιέγραψε μια «χώρα και μια κοινωνία δημοκρατίας και ισότητας, με λιγότερες ανισότητες». Έθεσε σαφείς στόχους σε θέματα οικονομίας, υγείας και επενδύσεων, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πορεία σύγκλισης με την ΕΕ, αλλά το αντίθετο.

Η παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκε στην επίτευξη μιας κοινωνίας που θα έχει λιγότερες ανισότητες, στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας και στην αύξηση των επενδύσεων. Αναφέρθηκαν και κρίσιμες προτάσεις σχετικά με την αποκατάσταση της εργασιακής νομοθεσίας και τη διεκδίκηση ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος. Επιπλέον, δόθηκε έμφαση στην υλοποίηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την προστασία τους από την ατέλειωτη ανεργία.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο γεγονός ότι απαιτούνται σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές και έθεσε την απαίτηση ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ακριβείς και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα. Επέκτεινε το σχόλιο του αναφέροντας ότι στην πραγματικότητα οι αριθμοί όχι μόνον συναρπάζουν για την πραγματική μας κατάσταση, αλλά κάνουν επίσης σαφές ότι η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πορεία σύγκλισης με την ΕΕ. Συνεπώς, έχει ανάγκη μιας σειράς ευρέων και ευρείας βάσης αλλαγών που θα δώσουν ένα νέο πνεύμα στην οικονομία και θα προσφέρουν μια καλύτερη ζωή στους πολίτες.

Σε γενικές γραμμές, η παρουσίαση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των πολιτών πρέπει να επανεξεταστούν για να επιτευχθούν οι στόχοι του.

δειτε ακομα