Τσίπρας: Η Αριστερά όταν βρίσκεται στην εξουσία πρέπει να μοιράζει δίκαια τον πλούτο

Όταν η Αριστερά κυβερνά, είναι σημαντικό να διασφαλίζει τη δίκαιη κατανομή των πόρων. Αυτή είναι η βασική διαφορά με τη Δεξιά. Ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός, τόνισε αυτό το μήνυμα στο συνέδριο Le Cercle des Economistes στη Γαλλία.

Συμμετέχοντας σε μια συζήτηση με τον οικονομολόγο-σύμβουλο του πρώην Γάλλου Προέδρου Φρ. Μιτεράν, Ζακ Αταλί, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της δικαιοσύνης στην κοινωνία.

Η εμφάνιση του Τσίπρα έγινε λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, όπου το κόμμα της Μαρί Λεπέν μπορεί να κερδίσει την πλειοψηφία, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη ακροδεξιά συμμετοχή στην κυβέρνηση της χώρας.

Ο Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Αριστερά πρέπει να δημιουργεί πλούτο και να τον μοιράζει δίκαια, αντιμετωπίζοντας τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Αναφερόμενος στην ακροδεξιά, προειδοποίησε για τον κίνδυνο από την αύξηση των ανισοτήτων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακραίες πολιτικές και αστάθεια στην Ευρώπη.

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ οικονομολόγων και πολιτικών που θέτουν ως προτεραιότητα την κοινή ευημερία πάνω από τα εγωιστικά συμφέροντα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα