Τσιόδρας: Ξεπερνάμε τον αναχρονισμό με την ψήφιση του νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσιόδρα, διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η ψηφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια με 159 ψήφους «ναι» στη Βουλή, αντιπροσωπεύει την υπέρβαση ενός παρωχημένου συστήματος στην ανώτατη εκπαίδευση. Μιλώντας στο πρόγραμμα “Newsroom”, τονίζει ότι το νομοσχέδιο καλύπτει θέματα και για τη δημόσια εκπαίδευση, γεγονός που δεν πρέπει να παραβλεφθεί.

Καταδικάζει τη στάση του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τις συνεχείς αλλαγές στις απόψεις του κ. Ανδρουλάκη ως πολύ δύσκολες για να ακολουθηθούν. Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι προσπαθεί τώρα να αλλάξει την αφήγησή του για το άρθρο 16, κάτι που θεωρεί αντιφατικό.

Νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια περνάει στο Εθνικό Τυπογραφείο

Με 159 ψήφους υπέρ, 129 κατά και 11 παρών, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την ενίσχυση των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χρήστος Χατζηβαρδάς ψήφισαν υπέρ. Κατά τη συζήτηση, εκφράστηκαν αντικρουόμενες απόψεις, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποστηρίζει μια ριζική αλλαγή στην εκπαίδευση, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί το νομοσχέδιο “αντισυνταγματική μπίζνα”. Η αντιπολίτευση εκφράζει τη διαφωνία της, υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο θίγεται.

Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, το νομοσχέδιο κατευθύνεται προς το Εθνικό Τυπογραφείο, μετά από μια διαδικασία 47 ωρών στη Βουλή.

δειτε ακομα

δειτε ακομα