Η Τσαπανίδου αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να ζητήσεις από τα παιδιά που ήταν στο τρένο να “βάλουν πλάτη”, αλλά πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, σχολίασε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή Πρωταγωνιστές και εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απουσία συναισθήματος του πρωθυπουργού στις ερωτήσεις σχετικά με το δυστύχημα στο Μάτι. Η ίδια αναφέρει ότι η συνέντευξη του Μητσοτάκη ήταν κάτι που την έκανε να αισθανθεί πολύ άσχημα, καθώς οι πρώτες ερωτήσεις ήταν αυτές που περίμενε ο κόσμος και ο πρωθυπουργός απάντησε γελώντας σε μία ερώτηση μιας κοπέλας που είπε ότι φοβάται για το εάν θα πρέπει να φύγει ή να μείνει στη χώρα. Η Τσαπανίδου τόνισε ότι αυτό είναι μία απουσία συναισθήματος και ότι δεν μπορείς να ζητάς από παιδιά που ήταν στο τρένο να «βάλουν πλάτη», αλλά μόνο να τους ζητήσεις συγγνώμη για την αδιαφορία της κυβέρνησης στο θέμα της ασφάλειας των επιβατών στα τρένα.

Η Τσαπανίδου δήλωσε ότι δεν θέλει να μπει στο θέμα των ευθυνών για το δυστύχημα στο Μάτι, αλλά νομίζει ότι έχουν γίνει πολύ αναλυτικές κουβέντες και ο κόσμος έχει βγάλει συμπεράσματα. Η ίδια εξέφρασε την απογοήτευσή της για την έλλειψη ειλικρίνειας στη συγγνώμη του πρωθυπουργού και τόνισε ότι δεν μπορείς να ζητάς από τους ανθρώπους που έχασαν τους αγαπημένους τους να ξεχάσουν και να πάνε μπροστά. Η Τσαπανίδου κατέληξε λέγοντας ότι όλοι πρέπει να συνεργαστούν για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον.ηθεί στη Βουλή και έγινε έρευνα, ενώ ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει ακόμα κατηγορηθεί επίσημα. Όσο για τον Παππά, η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το θέμα των σιδηροδρόμων και αντίθετα επικρίνει την αντιπολίτευση για την ανακάλυψη του προβλήματος. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης της.

Η Πόπη Τσαπανίδου επίσης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή και τόνισε ότι είναι θέμα της κυβέρνησης. Επίσης, ρώτησε την κυβέρνηση τι θα πει στους ανθρώπους που άκουσαν τον Καραμανλή και έβαλαν τα παιδιά τους στο τρένο, τώρα που συνέβη η τραγωδία.

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι κανείς δεν θα κατηγορήσει κάποιον που κάνει κάτι αργά, αλλά είναι σημαντικό να γίνεται με ασφάλεια για τον κόσμο. Επίσης, είπε ότι όταν κάποιος δεν συνειδητοποιεί το λάθος του, δεν μπορεί να καθίσει σε ένα τραπέζι και να βρει λύσεις.

ηθεί στα κομματικά όργανα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, αποφασίζει συλλογικά, οι αποφάσεις είναι συλλογικές, τοποθετούνται όλα τα μέλη. Στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε μία ομόφωνη απόφαση για την απομάκρυνσή του από τα ψηφοδέλτια. Μεσολάβησε μία επιστολή του κ. Πολάκη που μίλησε απολογητικά, αναγνώρισε το λάθος του, κατάλαβε ότι ήταν άστοχο αυτό που έκανε, το πήρε πίσω, ζήτησε συγγνώμη. Ζήτησε συγγνώμη για τη στάση του. Είπε ότι είναι άστοχη κίνηση. Αυτή η επιστολή ζητήθηκε και στο όργανο του κόμματος, στην πολιτική γραμματεία. Όλοι τοποθετήθηκαν ακούσαμε τις απόψεις τους, και ομόφωνα αποφασίστηκε να επιστρέψει», σημείωσε.

Για τον Νίκο Παππά είπε: «Η απόφαση για τον κ. Παππά αφορά ένα πλημμέλημα επί της ουσίας ο κ. Παππάς, τι έκανε; Έφερε χρήματα στα δημόσια ταμεία, γέμισε δηλαδή τα δημόσια ταμεία, άλλοι κατηγορούνται ότι παίρνουν τα χρήματα από τα δημόσια ταμεία και τα βάζουν στις τσέπες τους. Ο κ. Παππάς έφερε χρήματα στα δημόσια ταμεία και ρύθμισε το τηλεοπτικό περιβάλλον. Το πιστεύω ότι ρύθμισε το τηλεοπτικό περιβάλλον. Πώς στήθηκε το Ειδικό Δικαστήριο, γιατί είναι ένα πολιτικό δικαστήριο; Με μία πολιτική απόφαση, δεν είναι τακτική δικαιοσύνη. Πώς παραπέμφθηκε ο κ. Παππάς; Υπήρξε μία πολιτική απόφαση με κυβερνητική πλειοψηφία, δεν πήγε στην τακτική δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε κάποιο αδίκημα για το οποίο η δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως κλήθηκε να εξετάσει και να δει αδικήματα. Υπήρξε κατηγορητήριο που η εισαγγελέας το αποδόμησε γραμμή γραμμή».

Για το εάν θα είναι ο Παύλος Πολάκης υποψήφιος στα Χανιά ή στην Α’ Πειραιά, η κ. Τσαπανίδου απάντησε πως, «δεν ξέρω σε ποια περιφέρεια θα κατέβει ο κ. Πολάκης. Για τον κόσμο που μας παρακολουθεί δεν έχει σημασία, για το πολιτικό ρεπορτάζ έχει μόνο. Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει για την ανάγκη αλλαγής που έχει αυτός ο τόπος και ισχυρίζεται ότι θα τα βάλει με το βαθύ κράτος, το οποίο χτίστηκε επί 40-50 χρόνια από τη ΝΔ. Μπορεί να γκρεμίσει ο κ. Μητσοτάκης το βαθύ κράτος που έχτισε;».

«Ρουσφέτια παντού»

Αναφορικά με το εάν θα μπουν κομματικά στελέχη στην κρατική μηχανή εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε πως, «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνει και μιλάει και λέει πώς θα διοικήσει τη χώρα. Έχει σχέδιο και θα το παρουσιάσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή έχεις ένα δεδομένο, έχουμε έναν πρωθυπουργό και βγήκε και είπε ότι θα τα βάλει με το βαθύ κράτος. Υπήρχαν εξώδικα, απεργίες, παραιτήσεις στελεχών. Έχει χτιστεί ένα κράτος πάνω στα ρουσφέτια, στα «δικά μας παιδιά», στα «γαλάζια παιδιά». Έχουμε το παράδοξο, έχουμε τον γιο του κ. Ντογιάκου, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ψάχνει την υπόθεση των Τεμπών και θα ερευνήσει ευθύνες του κ. Καραμανλή, είχε τον γιο του μετακλητό στο γραφείο του κ. Καραμανλή. Εάν αυτό δεν είναι σύγκρουση συμφερόντων, ή βαθύ κράτος, τι είναι; Βλέπουμε ρουσφέτια παντού».

Ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ

«Όταν θα γίνουν οι εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, οι συζητήσεις θα είναι διαφορετικές. Θα καθίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί να μιλήσουν με άλλους όρους. Η κουβέντα τώρα είναι προκαταρτική. Οι χώροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ συνορεύουν. Έχουν πολλά κοινά. Βάσει ενός προγράμματος. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με τα πρώτα κόμματα. Αποκλείεται η συζήτηση να είναι άλλο πρόσωπο πρωθυπουργός αν έχει κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η Πόπη Τσαπανίδου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

δειτε ακομα