Τσαπανίδου: “Οι πολίτες θα εκφράσουν την άποψή τους μέσω της ψήφου τους”.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πόπη Τσαπανίδου, δηλώνει ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο μια κυβέρνηση που κυριαρχεί ο νεποτισμός, το ρουσφέτι, οι απευθείας αναθέσεις και η αδιαφορία για την καθημερινότητα των πολιτών και η αδιαφάνεια. Επιπλέον, το αίτημα που ακούγεται από παντού είναι για αλήθεια και δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση σχεδόν τεσσάρων ετών που δεν ευθύνεται για τίποτα ή δεν ξέρει τίποτα, και για όλα φταίνε οι άλλοι. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που παρακολουθούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησής του. Είναι μια κυβέρνηση που ψηλά στον κώδικα αξιών της βρίσκεται το δόγμα «οι δικοί μας και οι άλλοι».

Σε συνέντευξή της, η Πόπη Τσαπανίδου επισημαίνει ότι η ασφάλεια αποτελεί συνολικό ζητούμενο της εποχής απέναντι σε κρίσεις και μια κυβερνητική πολιτική που παράγει ανασφάλεια. Το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αναδεικνύει διαχρονικές ευθύνες, ολιγωρίες και καθυστερήσεις. Η ανάληψη ευθύνης δεν είναι το ίδιο με το τσουβάλιασμα ευθυνών, όπως κάνει η κυβέρνηση για να μην αναλάβει τελικά τις δικές της ευθύνες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση που δεν ευθύνεται για τίποτα ή δεν ξέρει τίποτα, και για όλα φταίνε οι άλλοι.

Η Πόπη Τσαπανίδου τονίζει ότι οι πολίτες θα στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κάλπη και ότι το αίτημα που ακούγεται από παντού είναι για αλήθεια και δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση που παράγει ανασφάλεια και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν μια κυβέρνηση που θα ευθυνόταν για τις ενέργειές της και θα επιδιώκει το συμφέρον του λαού.η κατηγορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΟΣΕ έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως η αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας και ελέγχου, η αντικατάσταση παλαιών συρμών και η αναβάθμιση της υποδομής. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει στο παρελθόν τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά η κυβέρνηση το απέρριψε. Επομένως, η κατηγορία αυτή είναι αβάσιμη και αποδεικνύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την πραγματική ευθύνη της για την τραγωδία στο Μάτι.

δειτε ακομα